Nyheter

Nyheter

Her vil vi oppdatere dere med nyheter om Leine Merino og hva som ellers skjer på gården.

Lebrasa garnet har kommet.

Lebrasa garnet har kommet.

Det nye garnet har vært levert fra Sandnes spinneri. Det er mykt og godt! Nye oppskrifter er i gang men garnet kan allerede bestilles her!

Nå er butikken ferdig på gården

Nå er butikken ferdig på gården

Butikken er åpen på gården. Vi har ingen åpningstid, det er åpent når vi er her. Derfor er det bedre å ringe før dere kommer. 97715081 eller 46850579.

Ulla er nå til vasking

Ulla er nå til vasking

Ulla vår er sendt til curtis wool for vasking. Det er i England men tilhører nortura.

Det var ingen vaskeri nærmere som kunne vaske dette mengde merinoull.

Ulla skal etterpå spinnes på Sandnes, så at de nye nøstene blir klare for Rennebu martnan.

Snart nytt garn hos Leine Merino

Snart nytt garn hos Leine Merino

Rett etter påske skal vi tilby et eksklusivt garn: naturfarget merinogarn fra merinosauer i Frankrike. Sauene er stort sett ute hele året og mulesing er ikke tillat. Svart merino er en truet dyreart og vi håper å få både fornøyde kunder og å unngå raseutryddelse ved å selge dette garnet. Garnet fins i 4 forskjellige farger:

100% brun

20% hvit og 80% brun

50% hvit og 50% brun

80% hvit og 20% brun

Ulla er blandet ved karding med hvit merinoull fra Arles (Sør-Frankrike). Garnet fra Leine Merino er snart utsolgt men vi har en del 3 tråds igjen. Det nye Leine Merino garnet er forventet å komme til sommeren. Den skal ligne mye på det brune garnet så at man kan strikke de sammen.

Gårdsbutikk i sommer!

Gårdsbutikk i sommer!

Vi er i ferd med å innredde en butikk på gården! Alle modeller og nøster skal snart ta plass i det gamle stabburet. Kanskje blir det plass i noen år for å holde kurs? Vi drømmer vel om det.

Men får nå med det nye garnet og den nye butikken blir det nok utfordringer! Vi vurderer også å selge andre kvalitetsgarn av merino...

Nytt garn hos Leine Merino!

Nytt garn hos Leine Merino!

Siste garn parti, men ikke siste kos. Vi skal beholde saueflokken og skape et nytt garn med det samme ulla. Norsk kunstvev spinneri stenges og vi må finne en ny måte å vaske, en ny spinning, det nye garnet blir annerledes enn det vi har nå.

Ny forhandler i Danmark!

Ny forhandler i Danmark!

På Orkanger strikkefestivalen traff vi Christel Seyfarth som er designer i Danmark. Hun blir nå forhandler av leine merino! Bildet er tatt fra hennes vebsiden.

×

Log in